<< Vorige - Volgende >>


BK Het Jaren 70 boek


BK Het Jaren 70 boek


Artikelcode: 530845De jaren 70 waren vooral kleurrijke jaren. De boeiende teksten en sprekende foto's afkomstig van het Nationaal Archief en het Spaarnestad Fotoarchief tonen alle facetten van dit interessante decennium. Het Jaren 70 Boek brengt u terug naar die tijd. De jaren 70 zijn de jaren van de overgang: van optimisme naar realisme, van werken voor de vooruitgang naar de luxe van de welvaart. Luxegoederen als de auto, de televisie en vakanties in het buitenland zijn voor veel mensen bereikbaar geworden. De dromen uit de jaren ?60 worden werkelijkheid in de jaren 70. Echter vaak wel op een iets andere manier dan men gehoopt en gedacht had.

In de politiek groeit er een scherpe tegenstelling tussen partijen. Na de neergang van de drie confessionele partijen komt er een centrum-links kabinet-Den Uyl. Dankzij de vorming van het CDA (de fusie van ARP, CHU en KVP) weten de confessionele partijen hun neergang echter om te buigen. De net verworven luxe staat onder druk: van de oliecrisis, van een economische achteruitgang met grote werkloosheid en een oplopend begrotingstekort, maar ook van wereldproblemen, zoals de kernbewapening en milieuverontreiniging. Sport, cultuur en muziek zorgen echter voor grote vreugde: successen voor voetballers en schaatsers, genieten van televisie, film en cabaret, plezier met funk, glamrock en disco.

De jaren 70 waren vooral kleurrijke jaren! De boeiende teksten en sprekende foto's afkomstig van het Nationaal Archief en het Spaarnestad Fotoarchief tonen alle facetten van dit interessante decennium. Het Jaren 70 Boek brengt u terug naar die tijd.