Activering & waarneming

 | 

GeheugentrainingLex van de Linde is van jongs af aan altijd geïnteresseerd geweest in puzzelen met woorden en het logisch oplossen van problemen die op zijn pad kwamen.

Zo rond zijn 50e kwam hij in contact met bewoners van een verzorgingstehuis. Zijn moeder was één van hen. Al gauw bleek dat er een enorme behoefte was om op papier allerlei vragen te beantwoorden die te maken hadden met taal, rekenen, logica, inzicht en kennis. Door deze contacten kwam hij op het idee om een versnelde opleiding te volgen voor activiteitenbegeleider om zodoende te kunnen werken met ouderen.Na het doorlopen van de versnelde opleiding is hij aan de slag gegaan bij het Dagbehandelingscentrum De Larikshof, onderdeel van verpleeghuis De Stichtse Hof te Laren.  

Omdat er niet zoveel geschikt materiaal aanwezig was, waar de deelnemers van de Larikshof en de bewoners van het verpleeghuis De Stichtse Hof behoefte aan hadden, is Lex zelf aan slag gegaan met het ontwikkelen van materialen voor geheugentrainingactiviteiten. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze materialen is vooral geweest dat er voor elk wat wils “te vinden” moest zijn en dat de activiteiten met oefeningen gebaseerd op geheugentraining zouden leiden tot activeren en reactiveren.

De door Lex van de Linde bedachte oefenmaterialen zijn zeer gevarieerd en zullen vanwege de diversiteit velen onder u aanspreken. Muziekquizen

 Werkmap Geheugentraining